L - V 09:00 - 17:00

0374 03 00 03

Încărcare freon auto ecologic R1234YF în instalația de aer condiționat

R1234YF este un gaz refrigerant de ultimă generație folosit în instalațiile de aer condiționat auto, cu performanțe excelente în ceea ce privește răcirea. Principalul avantaj al R1234YF față de clasicul R134a este în combaterea încălzirii globale, motiv pentru care toate modelele de autoturisme apărute în ultimii ani au instalații de climatizare care funcționează pe baza acestui tip de freon auto, cum este denumit popular.

Încărcare freon R1234YF

Ce tip de freon auto are mașina mea?

Dacă nu ești sigur cu ce tip de agent frigorific funcționează mașina ta, contactează-ne la 0374.03.00.03 și îți vom oferi telefonic consultanță gratuită pentru a determina freonul potrivit și motivul pentru care instalația nu mai răcește. Oferim atât încarcare cu freon auto ecologic R1234YF cât și cu freon auto R134a.

De ce să încarci instalația de aer condiționat?

Există mai multe motive pentru care mașina ta ar putea avea nevoie de încărcarea cu freon.

Dacă instalația de climatizare a avut nevoie de reparații în urma unui accident cel mai probabil că a pierdut tot gazul R1234YF. Odată ce componentele au fost înlocuite sau reparate vei avea nevoie să-ți încarci instalația pentru ca aceasta să funcționeze.

Alt motiv comun este prezența unor fisuri prin care agentul R1234YF s-a pierdut în timp. Fisurile apar ca urmare a folosirii normale a instalației, datorită îmbătrânirii materialelor, sau ca urmare a unor avarii, lovituri sau chiar defecte de fabricație. Putem diagnostica această problemă și te putem îndruma, dacă este nevoie, spre un service specializat pentru remedierea defecțiunii.

Încărcare freon R1234YF

Cum decurge procesul de încărcare?

În prima fază tehnicianul nostru va determina tipul de freon pe care îl folosește mașina ta, folosind o inspecție vizuală a conectorilor și ulterior un analizor care va certifica dacă gazul rămas în instalație este sau nu contaminat.

Ulterior, se va conecta aparatul de încărcat Texa la instalație și se va determina dacă există pierderi semnificative*. Dacă totul este în regulă se face completarea cu R1234YF conform specificațiilor producătorului.

Cât costă și cât durează încărcarea cu freon ecologic R1234YF

R1234YF este un agent frigorific modern cu proprietăți superioare gazelor care l-au precedat. Încărcarea durează aproximativ 45 minute.

preț valabil doar în luna mai
durează aprox. 45 min
149lei / 100g completate**

În cazul în care nu se poate efectua încărcarea din motive ce țin de defecțiuni ale instalației de aer condiționat sau cantitatea încărcată este mai mică de 150g, se va percepe o taxă fixă de 200 lei.

** Exemplu: În cazul unei Dacia Logan 2017, capacitatea instalației este de 450g. Dacă în instalație se constată că sunt doar 270g, trebuie completate 180g. Ar însemna un cost de 1.8 x 149 lei = 268 lei

De ce să apelezi la Freon-Auto.com

Nu orice firmă sau persoană este calificată să presteze acest serviciu. De asemenea, nu toți furnizorii de agent frigorific R1234YF oferă gaz original pur. Intervențiile necorespunzătoare asupra instalației de aer condiționat pot duce la pagube de mii de lei și chiar la stricarea iremediabilă a unor componente.

Tehnicieni certificați, freon original

Freon-Auto.com are tehnicieni acreditați AGFR și folosește doar agent frigorific certificat.

* Anumite micro-fisuri nu pot fi detectate, dar pot provoca pierderea agentului frigorific pe perioade mai lungi de timp (câteva săptămâni sau luni). În acest caz va fi nevoie să apelați la un service de specialitate pentru găsirea și remedierea defecțiunii. În ciuda faptului că folosim unele dintre cele mai performante aparate de pe piață nu putem garanta acuratețea diagnosticării în cazul în care există defecțiuni care produc pierderi sub limita de detecție a aparatului. Din fericire acestea sunt cazuri rare, iar tehnicienii noștri vă vor consilia pentru a încerca evitarea acestor situații.