Serviciul nostru nu este disponibil în această perioadă.

L - S 09:00 - 18:00

0374 03 00 03

Preț încărcare freon auto

Serviciul de revizie a instalației de aer condiționat a mașinii are mai multe componente, dintre care încărcarea cantității necesare de freon in instalație reprezintă un factor esențial.

Prețurile sunt calculate luând în considerare cantitatea și calitatea agentului refrigerant încărcată în instalația AC precum și costurile de manoperă, deplasare la domiciliu și conexe, după caz.

Cum calculăm prețul încărcării cu freon a instalației de climatizare auto

Pentru completare / încarcare freon auto prețul perceput este calculat simplu, inmultind tariful per 100 grame a tipului de freon încărcat cu capacitatea instalatiei. Cantitatea de freon necesară pentru buna funcționare a instalației de aer condiționat variază intre 400-650 grame, cu o medie de 500 g freon pentru majoritatea modelelor auto.


Exemplu: Dacia Logan 2013 necesita 480 g freon R134A, deci pretul operatiunii de incarare freon se va calcula in felul urmator: 480x29/100 = 139 lei

BONUS:
Costatare tip refrigerant, performante compresor/instalatie, detectare pierderi de freon

Este important de menționat că prețul poate crește în cazul autovehiculelor cu mai multe compresoare (spre exemplu limuzine, microbuze sau autobuze/autocare - care au instalații de condiționare a aerului mult mai complexe și necesita cantități mult mai mari de freon).

De asemenea, pot apărea complicații în cazul în care autovehicului a suferit accidente sau modificări care sa fi afectat integritatea instalației de aer condiționat, sau în unul din următoarele cazuri:

Pentru aceste situații, nu se va mai achita prețul serviciului ci doar tariful diagnosticării pe aparat: 50 lei la sediu, respectiv 70 lei la domiciliu. Pentru comenzile la domiciliu în Ilfov se percepe o taxă suplimentară de 29 lei.

Oferim GRATUIT consultanță de specialitate în vederea stabilirii prețului conform factorilor de mai sus, fără obligația ulterioară de a face la noi revizia instalației de aer condiționat!

Notă: Programul de lucru este de luni pana vineri, însă în mod excepțional putem programa comenzi și în weekend, sub rezerva practicării unei taxe suplimentare de 29 lei.